Portugali rohekapsasuppFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 28. september 2015 03:51
Rohekapsast saab imehea supi, kus vürtsikas chorizo ja parmesan annavad mõnusat lisamekki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Kollane sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
1 dl Valge vein
80 g Värske viilutatud rohekapsas
8 dl Kanapuljong
Sool
Must pipar
Suhkur
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
1 purk Valged oad (380 g)
SERVEERIMISEKS
200 g Chorizo
Riivitud parmesan

Valmistamine
1. Koori ja haki sibul-küüslauk. Kuumuta malmpoti põhjas õlis nii sibulat kui ka küüslauku,  kuni mõlemad saavad väheke värvi. Kalla peale vein ja lase keeda suurel kuumusel mõni minut ilma kaaneta.
2. Lisa rohekapsaribad ja pruunista paar minutit. Kalla juurde ka puljong ja keeda ilma kaaneta 10 minutit.
3. Püreesta supp ning maitsesta soola, pipra, suhkru ja riivitud sidrunikoorega.
4. Lisa nõrutatud ja hoolsalt külma vee all loputatud oakonserv ja kuumuta supp veel kord keemiseni.
5. Lõika vorst jämedateks viiludeks ja pruunista kergelt pannil omas rasvas. Serveeri suppi vorstiviilude ja parmesaniga.