Roheline ahjukanaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
28. september 2015, 03:32

Roheline ahjukana

Klassikaline ahjukana saab uue moe, kui enne küpsetamist maitsesegu kana naha alla suruda. Kana küpseb mahlasem ja maitseained imbuvad liha sisse samuti paremini. Kuna selles retseptis on kasutusel petersell, värvub kana kenasti roheliseks ja sellest ka roa nimetus.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Keskmine broiler
1 tk Küüslauguküüs
100 g Lehtpetersell
0.5 dl Õli
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Suhkur
1 spl Valge veini äädikas

Valmistamine
1. Purusta küüslauk ja väiksemaks lõigatud petersell koos õli ja muude maitseainetega sauseguri abil või köögikombainis ühtlaseks püreeks. Kontrolli, kas maitse meeldib, vajadusel täienda seda kas soola või pisukese suhkru ja äädikaga.
2. See järel võta ette kana. Tõsta broiler sügavama ahjuplaadi peale ja aja sõrmed ettevaatlikult naha alla, nii et see ei puruneks, ning lükka nahk liha küljest lahti. Valmista kana niimoodi ette igast küljest, kuhu vaid sõrmed ulatuvad, ka ümber koibade näiteks.
3. Seejärel tõsta maitseainesegu lusikaga naha alla ja suru sõrmedega igale poole laiali. Tee nii, kuni maitsesegu on otsas. Patsuta ka kana kõht ja selg seguste kätega kergelt üle.
4. Aseta kana ahjuplaadile, selg allapoole, ning kalla plaadile pool liitrit keeva vett. Küpseta kana 200kraadises ahjus 15 minutit, vähenda siis kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 40–45 minutit. Kasta kana aeg-ajalt plaadil oleva leemega ning vajadusel vala vett lisakski. Serveeri kana meele päraste köögiviljade või muu lisandiga.