Roheline ahjukana
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Keskmine broiler
1 tk Küüslauguküüs
100 g Lehtpetersell
0.5 dl Õli
1 tl Sool
0.5 tl Must pipar
1 tl Suhkur
1 spl Valge veini äädikas
Valmistamine
1. Purusta küüslauk ja väiksemaks lõigatud petersell koos õli ja muude maitseainetega sauseguri abil või köögikombainis ühtlaseks püreeks. Kontrolli, kas maitse meeldib, vajadusel täienda seda kas soola või pisukese suhkru ja äädikaga.
2. See järel võta ette kana. Tõsta broiler sügavama ahjuplaadi peale ja aja sõrmed ettevaatlikult naha alla, nii et see ei puruneks, ning lükka nahk liha küljest lahti. Valmista kana niimoodi ette igast küljest, kuhu vaid sõrmed ulatuvad, ka ümber koibade näiteks.
3. Seejärel tõsta maitseainesegu lusikaga naha alla ja suru sõrmedega igale poole laiali. Tee nii, kuni maitsesegu on otsas. Patsuta ka kana kõht ja selg seguste kätega kergelt üle.
4. Aseta kana ahjuplaadile, selg allapoole, ning kalla plaadile pool liitrit keeva vett. Küpseta kana 200kraadises ahjus 15 minutit, vähenda siis kuumust 180 kraadini ja küpseta veel 40–45 minutit. Kasta kana aeg-ajalt plaadil oleva leemega ning vajadusel vala vett lisakski. Serveeri kana meele päraste köögiviljade või muu lisandiga.
Kommentaarid (0)