Gluteenivabad retseptid

Peedi-juustuvorm 

Pille Enden, 21. september 2015, 04:57
Peedi-juustuvorm Jaan Heinmaa
Juustune peedivorm koos pikantse mädarõikakastmega sobib nii iseseisvaks roaks kui ka liha-kala kõrvaseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 1 tund 25 minutit ahjus

Koostisosad
900 g Peet
1 tk Sibul
3 dl Riivjuust
1 spl Hakitud tüümian
Muskaat
3 dl Kohvikoor 10%
Või määrimiseks
LISANDIKS
1 dl Hapukoor
1 spl Mädarõigas
Suhkur
Sool

Valmistamine
1. Koori peedid ja lõika hästi õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja viiluta samuti.
2. Pane veerand peedilõikudest võiga määritud ahjuvormi, raputa peale neljandik riivjuustust ja sibulast. Raputa peale hakitud tüümiani ja muskaati.
3. Maitsesta soola ja pipraga. Lao samuti veel 3 kihti. Kalla vormi kohvikoor. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 1 tund 15 minutit.
4. Võta foolium ära ja raputa peale ülejäänud riivjuust. Küpseta veel 10 minutit. Klopi hapukoore hulka mädarõigas, maitsesta soola ja suhkruga. Serveeri vormi juurde.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee