Peedisupp frikadellidegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
21. september 2015, 03:41

Peedisupp frikadellidega

Frikadellidega peedisupp ei jää sugugi alla klassikalisele boršile. Värske kapsa asemel võid kasutada ka hapukapsast.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Porgand
4 tk Keskmine peet
1.5 l Vesi
0.25 tk Väike kapsas
Hakitud tüümian
Sool
Must pipar
Suhkur
Hakitud petersell
4 tk Kartul
1 sl Õunaäädikas
FRIKADELLID
400 g Veisehakkliha
1 tk Muna
1.5 spl Vesi
Hakitud tüümian
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Sega hakkliha hulka lahtiklopitud muna ja külm vesi, maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Klopi hästi läbi ja vormi pallikesed.
2. Koori ja haki sibul, riivi porgandid jämeda riiviga. Hauta sibulat ja porgandit poti põhjas õlis 3–4 minutit. Koori ja riivi peedid jämeda riiviga või lõika kangideks. Tõsta veerand peedist kõrvale, ülejäänu lisa potti.
3. Vala juurde vesi ja hauta 10 minutit. Lisa tükeldatud kapsas ja hauta veel 5 minutit.
4. Koori ja tükelda kartulid ja pane supi sisse, tõsta potti frikadellid ja hakitud tüümian, keeda suppi veel 10 minutit.
5. Pane kõrvaletõstetud riivitud peet väiksesse kastrulisse, tõsta supist peale veidi puljongit, lisa õunaäädikas ja hauta 5 minutit.
6. Maitsesta supp soola, suhkru, õunaäädika ja pipraga. Lisa hautatud peet, kuumuta läbi ja serveeri maitserohelisega