Itaalia köök

Pasta kõrvitsa ja Kalamatsi kitsejuustuga 

Kaie Mei, 21. september 2015, 05:10
Pasta kõrvitsa ja Kalamatsi kitsejuustuga
Kindlasti peab sügisel pastaroogade valikus olema midagi kõrvitsast valmistatut. Ühtviisi head on nii meie tavapärane pehme viljalihaga kõrvits kui ka tihkem muskaatkõrvits. Viimane on enamasti magusam ning väärib tasakaaluks kõrvale soolasemat kitsejuustu. Esna küla Kalamatsi meiereis valmib imeliselt hea kitsejuust!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
350 g Linguine-pasta
800 g Muskaatkõrvits
Salveilehed või kuivatatud rosmariin
1 tl Sool
100 g Mascarpone või kitsepiimast toorjuust või nende segu
1 tl Tšillihelbed
Sidrunimahl soovi korral
2 spl Oliiviõli
SERVEERIMISEKS
Röstitud kõrvitsaseemned, pisut kõrvitsaõli

Valmistamine
1. Haki kõrvits kuubikuteks ning sega kausis koos hakitud salveilehtede, õli ning soolaga. Laota ahjuplaadile ning küpseta 200 0C ahjus jumekuse ja pehmenemiseni.
2. Pane pasta keema soolasesse vette.
3. Püreesta 2/3 kõrvitsast toorjuustuga ühtlaseks. Maitsesta tšilli ja vajadusel
soola, sidrunimahlaga.
4. Ühenda kuum pasta kõrvitsakreemiga ja sega hästi läbi. Vajadusel lisa pastakeeduvett või kuumuta segu
keemiseni.
5. Serveeri eelkuumutatud taldrikutelt ning puista peale järelejäänud kõrvitsakuubikud. Täienda maitset kõrvitsaseemnete, paari tilga kõrvitsaõli ja kitsejuustuga ning naudi kohe.