Pasta kõrvitsa ja Kalamatsi kitsejuustuga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
350 g Linguine-pasta
800 g Muskaatkõrvits
Salveilehed või kuivatatud rosmariin
1 tl Sool
100 g Mascarpone või kitsepiimast toorjuust või nende segu
1 tl Tšillihelbed
Sidrunimahl soovi korral
2 spl Oliiviõli
SERVEERIMISEKS
Röstitud kõrvitsaseemned, pisut kõrvitsaõli
Valmistamine
1. Haki kõrvits kuubikuteks ning sega kausis koos hakitud salveilehtede, õli ning soolaga. Laota ahjuplaadile ning küpseta 200 0C ahjus jumekuse ja pehmenemiseni.
2. Pane pasta keema soolasesse vette.
3. Püreesta 2/3 kõrvitsast toorjuustuga ühtlaseks. Maitsesta tšilli ja vajadusel
soola, sidrunimahlaga.
4. Ühenda kuum pasta kõrvitsakreemiga ja sega hästi läbi. Vajadusel lisa pastakeeduvett või kuumuta segu
keemiseni.
5. Serveeri eelkuumutatud taldrikutelt ning puista peale järelejäänud kõrvitsakuubikud. Täienda maitset kõrvitsaseemnete, paari tilga kõrvitsaõli ja kitsejuustuga ning naudi kohe.
Kommentaarid (0)