Lihatoidu retseptid

Lihapallid ananassikastmes 

Lia Virkus, 21. september 2015, 03:53
Lihapallid ananassikastmes Jaan Heinmaa
Maitsekas ananassikastmes lihapalliroog saab kiiresti lemmikuks, see sobib oivaliselt nii argiõhtu kui ka nädalavahetuse söömaajaks. Kiirel ajal võid rooga valmistada ka külmutatud frikadellidega. Serveeri koos keedetud spagettide või riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
LIHAPALLID
400 g Segahakkliha
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Saiaviil
1 tk Muna
Sool
Must pipar
3 spl Vesi
ANANASSIKASTE
3 spl Sojakaste
3 spl Fariinsuhkur
1 tk Purk ananassitükke omas mahlas (227g)
1 tk Purk purustatud tomateid (400g)
2 spl Veiniäädikas
1 dl Külm vesi
2 spl Maisitärklis
SERVEERIMISEKS
Keedetud riis või spagetid

Valmistamine
1. Haki lihapallide jaoks sibul ja küüslauk hästi peeneks, sega ülejäänud ainetega ühtlaseks tainaks. Vormi käte vahel väikesed pallid, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
2. Küpseta pannil õlis kuldpruuniks või ahjus 200 kraadi juures 15–20 minutit.
3. Kastme jaoks mõõda potti kõik ained, v.a vesi ja maisitärklis. Kuumuta 3–4 minutit ja lisa veega segatud tärklis, nirista segades kastmele.
4. Sega hulka lihapallid ja kuumuta veel läbi.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee