Tummine pasta-oasupp
Kiudainerikkad toidud
14. september 2015, 05:53

Tummine pasta-oasupp

Vahelduseks sellise supi retsept, millega saab pikemalt vaeva näha ning koduköögi mõnusate toidulõhnadega täita.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Sea suitsukoot või -põsk
1 tk Loorberileht
10 tk Musta pipra tera
1 tk Mugulsibul
2 tk Porgand
Leeskputk soovi korral
1 spl Oliiviõli
2 tk Sellerivars
1 tk Porgand
1 tk Tšilli
400 g Konservtomatid
200 g Konserveeritud valged oad
200 g Konserveeritud Kidney oad
80 g Supile kohane pasta (nt ditalini)
2 tk Rosmariinioks

Valmistamine
1. Aseta seakoodid või -põsed potti ning vala peale nii palju külma vett, et see kõik kataks. Kuumuta liha veega keemiseni, koori tekkinud vaht.
2. Seejärel lisa loorber, pipraterad, pruunistatud sibul ja porgandid (võimalusel väike leeskputkeoks) ning keeda 2–3 tundi mõõdukas kuumuses, kuni liha kondi küljest lahti lööb. Jäta puljong ootele, eralda küps liha kontidelt.
3. Kuumuta supipoti põhjas oliiviõli ja prae hakitud sellerivars, porgand ja tšilli selles jumekaks.
4. Lisa supipõhjale aedviljadest sõelutud puljong ja rosmariinioksad ning keeda kuni viljade pehmenemiseni. Lisa konservoad ja -tomatid ning pasta. Keeda kuni pasta pehmenemiseni.
5. Lisa kontidelt eraldatud liha ja jäta supp 5–6 minutiks järelkuumusele maitse ühtlustumise ootele, siis serveeri näiteks hea oliiviõliga piserdatult.