Rieslingi-kanaFoto: Britt Paju
Gluteenivabad retseptid
7. september 2015, 03:48

Rieslingi-kana

Koostisosad
4 tk Kanakoib (kintsuga ühes tükis)
500 ml Riesling või kuiv valge vein
6 tk Noorem porgand
300 g Kukeseened
1 tk Sellerivars
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Rõõsk koor 35%
Tüümian
Petersell
Võid ja õli praadimiseks
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Maitsesta kana kergelt soola-pipraga. Pruunista kanakoivad potipõhjas mõlemalt poolt ja tõsta kõrvale.
2. Kuumuta hakitud sibulat u 5 minutit samas potis, lisa küüslauk, seller ja noored terved või kangideks lõigatud porgandid ning kuumuta veel veidi. Tõsta kana potti tagasi, vala peale vein ja lisa mõned oksad tüümiani. Lase u 5 minutit ilma kaaneta keeda, seejärel tõsta potile kaas ning vähenda kuumust, nii et potisisu vaid kergelt podiseks.
3. Vahepeal prae kukeseened u 5 minuti jooksul võis kuldpruuniks. Tõsta pann kõrvale.
4. Kui kana on u 35 minutit küpsenud ning noaga kintsu keskosa torgates eraldub läbipaistvat lihamahla, lisa potti seened ja koor. Suurenda kuumust, lastes vedelikul umbes 10 minutit korralikult keeda, et maitsed tugevneksid ja kastmevedelik kenasti kreemjaks pakseneks.
5. Maitsesta soola-pipraga. Valmis toidule puista peale hakitud peterselli ning serveeri näiteks koos värskete kartulitega.