Täidetud paprikadFoto: Britt Paju
Kiudainerikkad toidud
7. september 2015, 04:36

Bulguriga täidetud paprikad

Koostisosad
3 tk Paprika
0.5 dl Bulgur
0.75 dl Kuum vesi
Oliiviõli
0.5 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
100 g Kikerherned
150 g Suvikõrvits
6 tk Päikesekuivatatud tomat
100 g Fetajuust
Tüümian
Pune
Petersell
Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Poolita paprikad ja eemalda seemned. Lase vesi väikeses potis keema, lisa bulgur. Tõsta pott tulelt ja kata kaanega. Lase 15–20 minutit seista, kuni bulgur on paisunud.
2. Haki sibul, küüslauk, suvikõrvits peeneks, tomatitükid võid jätta pisut suuremad. Prae sibulat, kuni see on kuldne, lisa küüslauk ja suvikõrvits ning kuumuta veel mõni minut.
3. Lisa tomatid ja kikerherned ning maitsesta ürtide, sidrunimahla ja soola-pipraga. Tõsta tulelt ja sega hulka murendatud feta.
4. Jaga segu paprikapoolte vahel ning küpseta ahjus 180 kraadi juures 20–25 minutit.
5. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.
HEA TEADA!
Bulgurnisu võid asendada ka kuskussi või kinoaga ning kikerherneste asemel lisada läätsesid.