Magushapu baklažaanikaste
Gluteenivabad retseptid
22. september 2015, 05:31

Magushapu baklažaanikaste

Sitsiilia saarel leidub kaht sorti baklažaane, ühed neist klassikalised, teised ümarad ja heledamad, mida kutsutakse tunisineks. Suvisel ajal võib saada turult kolm suurt vilja ühe euro eest. Tundub lausa uskumatu! Igal juhul on baklažaan üliarmastatud aedvili ning seda valmistatakse sajal eri moel. Üks populaarseid baklažaaniroogi on caponata, mis on ühtlasi hea viis seda vilja hoidistada. Sitsiiliapärane on lisada ka kooritud ja röstitud mandleid. Magushaput baklažaanikastet sobib pakkuda jahedalt. Selle kõrvale süüakse palju Sitsiilia maitsvat valget saia, mida kastme sisse kastetakse. Sobib ka kõrvalroaks, näiteks koos lihaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Baklažaan
1 purk Kooritud tomatid (250 g)
Oliiviõli
100 g Kivideta oliivid
30 g Kapparid
1 tk Suur sibul
100 g Varsseller
1 dl Valge veini äädikas
1 dl Suhkur

Valmistamine
1. Lõika sibul ja seller õhukesteks tükkideks ning kuumuta pannil väheses vees nii, et tükid on pehmed ja vesi aurustunud. Lisa 2–3 sl oliiviõli ja tomatid.
2. Pese kapparid soolast puhtaks (kui kasutad soolatud kappareid) ja lisa koos oliividega kastmesse. Samal ajal pruunista kuubikuteks lõigatud baklažaanitükid oliiviõlis ning lisa koos äädika ja suhkruga.
3. Maitsesta soovikohaselt, nii et saad mõnusa magushapu kastme.
4. Keeda, kuni kaste muutub paksemaks. Pane kuumutatud purkidesse ja kaaneta.