Kikerhernekoogid
Gluteenivabad retseptid
22. september 2015, 05:57

Kikerhernekoogid

See on kindlasti üks tüüpilisemaid tänavatoite, mida Palermos viibides tasub proovida. Neid kooke pannakse ümara saia vahele, mõnikord lisatakse ka kastet, tomatit ja salatilehti või süüakse niisama.

Koostisosad
1.5 l Vesi
Õli frittimiseks
Sool
500 g Kikerhernejahu (või peeneks jahvatatud kikerherned)

Valmistamine
30 tk
1. Keeda kikerhernejahu ja vett savikausis puulusikaga pidevalt segades umbes 40 minutit. Kui tainas on valmis, lööb see kausi seinte küljest lahti.
2. Vala tainas kiirelt küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi. Niipea, kui see on jahtunud, kummuta pätsikujuline kook keeksivormist välja.
3. Seda on parim lõigata niidiga, et saada hästi peened viilud. Pane potti õli ja küpseta selles õhukesi viile, kuni need muutuvad kuldpruuniks.