Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
500 g Värsked kurgid
150 g Suitsuliha, keedusink või vorst
Õli praadimiseks
2 spl Sidrunimahl
Sool
Jahvatatud must pipar
1 spl Nisujahu
2 dl Rõõsk koor 35%
Värske till
Valmistamine
1. Koori, poolita ja viiluta kurgid.
2. Tükelda liha või vorst ja pruunista poti põhjas kuumas õlis.
3. Maitsesta kurgiviilud värskelt pressitud sidrunimahla ja vähese soolaga ning hauta neid umbes 10 minutit koos liha- või vorstitükkidega.
4. Sega jahu vahukoorega ühtlaseks kastmeks ja vala potti. Lisa värske hakitud till, pipar ja maitsesta vajadusel veel kord soolaga. Hauta vähesel kuumusel veel 5–7 minutit.
5. Kurgipada sobib koos kuumade keedukartulitega iseseisvaks roaks, samuti lisandiks ahjuprae või -kala kõrvale.
Kommentaarid (0)