KurgipadaFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
7. september 2015, 02:18

Kurgipada

Kui seisad suvel silmitsi kurgiuputusega, ära pelga kurke ka pajaroas kasutada. See lihtne ja kiirelt valmiv roog on hea vaheldus argi roogade nimekirjas. Patta sobib pista ka suvikõrvitsat, kui seda jagub korraga palju või on poes soodushinnad.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Värsked kurgid
150 g Suitsuliha, keedusink või vorst
Õli praadimiseks
2 spl Sidrunimahl
Sool
Jahvatatud must pipar
1 spl Nisujahu
2 dl Rõõsk koor 35%
Värske till

Valmistamine
1. Koori, poolita ja viiluta kurgid.
2. Tükelda liha või vorst ja pruunista poti põhjas kuumas õlis.
3. Maitsesta kurgiviilud värskelt pressitud sidrunimahla ja vähese soolaga ning hauta neid umbes 10 minutit koos liha- või vorstitükkidega.
4. Sega jahu vahukoorega ühtlaseks kastmeks ja vala potti. Lisa värske hakitud till, pipar ja maitsesta vajadusel veel kord soolaga. Hauta vähesel kuumusel veel 5–7 minutit.
5. Kurgipada sobib koos kuumade keedukartulitega iseseisvaks roaks, samuti lisandiks ahjuprae või -kala kõrvale.