Gluteenivabad retseptid

Üks mõnus letšo 

Lia Virkus, 31. august 2015, 04:53
Üks mõnus letšoFoto: Jaan Heinmaa
Sügis on letšo valmistamise aeg! Seda hoidist olen teinud tunde järgi, sõltuvalt sellest, mis köögivilju sügisel parajasti käepärast on. Kel on paprikat rohkem, võib seda enam panna, kel suvikõrvitsat ja porgandit, võib lisada seda. Peaasi on siiski rohkelt tomatit ja paprikat. Selle maitsva isetehtud letšoga on talvel mugav valmistada pastakastmeid ja vormiroogi, lisada seda maitseks suppidele. Ja loomulikult serveerida iga liha-kalaroa kõrvale.

Koostisosad
800 g Tomatid
700 g Paprika
1 tk Tšillipipar
500 g Sibul
Küüslauk
0.5 dl Õli
2 tl Äädikas 30%
1-2 tl Sool
0.5 tl Must pipar
5 spl Suhkur
2 tl Sool

Valmistamine
1.5 liitrit
1. Haki sibulad ja küüslauk, kuumuta poti põhjas õlis mõned minutid. Lisa tükeldatud paprikad ja kuumuta veel 2–3 minutit.
2. Tükelda tomatid ja tšilli (eemalda enne seemned, kui ei armasta teravust). Lisa potti ja hauta 20–30 minutit.
3. Maitsesta vähese soola, pipra ja suhkruga, lisa ka äädikas. Maitse ja maitsesta vajadusel veel soola, suhkru või äädikaga. Tõsta eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.