Ahjukõrvits küüslaugu, tšilli ja juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
31. august 2015, 05:43

Ahjukõrvits küüslaugu, tšilli ja juustuga

Lihtne moodus nautida kõrvitsat õhtusöögiks. Eri sorti kõrvitsatel on erinev maitse. Ahjuroale võid lisada koos juustuga ka võis pruunistatud kukeseeni.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
700 g Kõrvits
1 tk Väike tšillipipar
100 g Riivitud juust
Sool
Must pipar
100 g Kukeseened soovi korral
3 spl Külmpressoliiviõli
3 tk Küüslauguküüs

Valmistamine
1. Puhasta kõrvits seemnetest, koori ja tükelda suurteks kuubikuteks.
2. Määri ahjuvorm seest õliga, laota kõrvitsakuubikud ühe kihina vormi. Nirista peale veel oliiviõli ja sega läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit, olenevalt kuubikute suurusest.
4. Purusta küüslauguküüned, haki tšilli ja sega mõlemad juustuga. Puista juustusegu kuubikutele  ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust kaunilt sulanud ja kõrvitsad pehmed, aga veel väheke krõmpsud.