Sügisene vormiroog maapirnide ja kukeseentegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
31. august 2015, 03:05

Sügisene vormiroog maapirnide ja kukeseentega

Eri sügisannid ühes vormis koos hakklihaga küpsevad ahjus maitsvaks lõuna- või õhtusöögiks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Hakkliha
500 g Kukeseened
2 tk Sibul
Meresool
Must pipar
KÖÖGIVILJAPÜREE
700 g Värsked kartulid
300 g Maapirnid
2 tk Porgand
50 g Või
Sool
PEALE
125 g Mozzarellakirsid või riivjuust

Valmistamine
1. Koori maapirnid, porgandid ja kartulid, tükelda ning keeda pehmeks.
2. Samal ajal haki sibulad ja tükelda suuremad kukeseened. Prae sibul pannil klaasjaks, tõsta kaussi. Prae pannil hakkliha ja lisa ka seened, u 10 minuti pärast sega hulka ka sibulad.
3. Kalla suurem osa kartuliteporgandite keeduveest ära, kuid jäta osa vedelikku potti ja tambi köögiviljad pudruks. Lisa või ja maitsesta soolaga.
4. Tõsta seene-hakklihasegu ahjuvormi ja kata kartuliporgandi- maapirnipüreega.
5. Küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit. Jaga peale mozzarellapallid ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust sulab. Naudi koos värske salatiga.