Kiudainerikkad toidud

Kukeseene-köögiviljavokk kookoskastmes 

Lia Virkus, 31. august 2015, 03:05
Kukeseene-köögiviljavokk kookoskastmesFoto: Jaan Heinmaa
Kukeseened, köögiviljad ja kookospiim sobivad hästi kokku. Kui soovid toekamat õhtusööki, lisa vokiroa hulka ka enne pannil pruunistatud kanafileed.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Porgand
250 g Kaalikas
0.5 tk Porru
1 tk Pastinaak
1 tk Suvikõrvits
0.25 tk Värske kapsas
1 tk Tšillikaun
Ingver
Sool
Must pipar
3 dl Vesi
4 dl Kookoskoor või -piim
2 tl Sojakaste
Õli vokkimiseks
Või seente praadimiseks
Munanuudlid või riis serveerimiseks
3 tk Kartul
2 tk Küüslauguküüs
4 spl Magusterav tšillikaste
200 g Kukeseened

Valmistamine
1. Prae kukeseened võis, maitsesta vähese soolaga ja jäta ootele.
2. Tükelda kõik köögiviljad piklikeks kangideks, kapsas ribadeks, ja kuumuta eraldi kõik vokkpannil õlis läbi, maitsesta vähese soolaga ning tõsta kaussi ootele.
3. Kuumuta vokkpannil õlis hakitud ingver, küüslauk ja tšilli. Lisa vesi, kookospiim, tšillikaste ja soja. Kuumuta keemiseni, tõsta köögiviljad ja seened pannile ning hauta veel 5–10 minutit.