Gluteenivabad retseptid

Soe kana-kukeseenesalat 

Lia Virkus, 31. august 2015, 01:25
Soe kana-kukeseenesalatFoto: Jaan Heinmaa
Kergeks õhtusöögiks sobib suurepäraselt soe värske salat sügisandidest. Väheke kanafileed juurde ja sinepine kaste kõige selle maitsestamiseks. Uskuge – nauding on garanteeritud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 peotäit Erinevad värsked salatilehed
2 tk Kanafilee
2 tk Värske kurk
150 g Kirsstomatid
200 g Kukeseened
Sool
Must pipar
10 tk Väike kartul
2 spl Külmpressoliiviõli
SINEPIKASTE
2 tl Sinep
2 tl Pruun suhkur
2 spl Vesi
1 dl Külmpressoliiviõli
Sool

Valmistamine
1. Sega esmalt purgis kokku kastmeained ja loksuta kaane all segamini. Jäta maitsestuma.
2. Pese kartulid ja lõika sektoriteks, tõsta ahjuvormi. Nirista peale külmpressoliiviõli ja maitsesta soolapipraga. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit või kuni kartulid kaunilt pruunid ja küpsed.
3. Samal ajal prae tükeldatud kanafileed õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tee sama ka kukeseentega. Tükelda kurgid viiludeks ja poolita tomatid.
4. Jaga pestud salatilehed taldrikutele. Tõsta kanatükid, kurgid, tomatid, kartulisektorid ja kukeseened salatipadjale. Nirista kaste salatile või serveeri kannukeses. Naudi kohe soojalt.