Eesti köök

Sealiha karamelliste õuntega 

Pille Enden, 31. august 2015, 04:11
Sealiha karamelliste õuntegaFoto: Jaan Heinmaa
Õunad ja sealiha sobivad imehästi kokku. Kaneeli ja muskaadiga maitsestatud õunad annavad argisele liharoale piduliku meki.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Suur õun
1 spl Õli
2 spl Pruun suhkur
Sool
Must pipar
Kaneel
Muskaat
2 spl Või
Tšillihelbed
800 g Sealihatükk (nt välisfilee või karee)

Valmistamine
1. Koori õunad, eemalda südamikud ja viiluta õunad. Kuumuta ahi 80 kraadini.
2. Prae lihatükke pannil õlis mõlemalt poolt 5‒6 minutit. Maitsesta soola ja pipraga, tõsta ahjuvormi ja pane ahju sooja.
3. Sega suhkur, sool, pipar, kaneel ja muskaat.
4. Lisa pannile või, maitseainesegu ja viilutatud õunad. Kata pann kaanega ja kuumuta, kuni õunad on pehmed (umbes 5 minutit). Lisa maitseks natuke tšillihelbeid. Tõsta õunad vahukulbiga lihatükkidele ja pane liha uuesti ahju sooja.
5. Kuumuta kastet, kuni see pakseneb ja nirista siis lihale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee