Gluteenivaba õunakook hõrgu toorjuustukattegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
24. august 2015, 05:14

Gluteenivaba õunakook hõrgu toorjuustukattega

Tervislik õunakook tatrajahuga, mille teeb heaks rammus toorjuustuglasuur. Kes soovib, saab seda küpsetada ka valge nisujahuga – tasub proovida.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
3 dl Tatrajahu
1.5 tl Vanillsuhkur
1 tl Kaneel
1 tl Kardemon
4 tk Õun (hapu)
KATE
60 g Toasoe või
120 g Maistsestamata toorjuust
3 dl Tuhksuhkur
1 tl Vanillsuhkur
Mandlilaastud kaunistamiseks

Valmistamine
1. Sulata või ja lase jahtuda. Sega hulka suhkur. Vahusta ükshaaval juurde munad. Sega kuivained omavahel ja lisa tainale. Ära vahusta enam, et tainas ei muutuks kõvaks.
2. Pese õunad, koori ja lõika kuubikuteks, sega taina hulka. Kata 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga, kalla tainas vormi.
3. Küpseta 175 kraadi juures umbes 50 minutit. Lase väheke jahtuda. Tõsta kook vormist serveerimisalusele.
4. Vahusta glasuuri jaoks sulatatud või sõelutud tuhksuhkru ja toorjuustuga, maitsesta vanillsuhkruga. Kaunista kook glasuuriga, puista peale mandlilaaste