Kiudainerikkad toidud

Õuna-juustukook 

Lia Virkus, 24. august 2015, 04:03
Õuna-juustukook Jaan Heinmaa
Paks karamelline õunakate maitseb imehea hapukal külmal juustukoogil. Serveeri kooki täiesti külmkapikülmalt järgmisel või ülejärgmisel päeval, nii maitseb see kõige paremini.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
150 g Kaeraküpsised
80 g Sulatatud või
1 spl Fariinsuhkur
1 tl Kaneel
KATE
600 g Maitsestamata toorjuust
4 tk Muna
2 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
150 g Hapukoor
ÕUNAKATE
600 g Õunad
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Või
1 dl Suhkur
1 tl Kaneel

Valmistamine
1. Purusta köögikombainis küpsised, sega fariinsuhkru, kaneeli ja sulatatud võiga. Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele.
2. Vahusta toasoe toorjuust ja hapukoor suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka ka vanillsuhkur ja kalla segu vormi küpsisepõhjale.
3. Küpseta ahjus 165 kraadi juures 1,5 tundi. Tort peab ahjust võttes näima pealt üsnagi vetruv. Lase jahtuda ja pane vähemalt järgmise päevani külma.

4. Vahetult enne serveerimist valmista õunakate. Koori õunad ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Sulata pannil või, sega hulka suhkur, kaneel ja sidrunist pressitud mahl.
5. Kuumuta õunakuubikuid pannil suhkru-võisegus umbes 10 minutit ja lase jahtuda. Laota koogile ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee