Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
3.75 dl Nisujahu
1 tl Sool
100 g Külmkapikülm või
3 spl Jääkülm vesi
TÄIDIS
600 g Hapud õunad
Suhkur
Kaneel
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 tk Muna määrimiseks
2 spl Kartuli- või maisitärklis
Valmistamine
1. Sega sool jahuga ja haki külma võiga segamini. Lõpuks lisa vähehaaval jääkülm vesi, kuni saad ühtlase tainapalli.
2. Jaga tainas pooleks ja rulli esimene pool jahusel laual ümmarguseks õhukeseks kettaks. Tõsta rulli abil 24–26 cm läbimõõduga pirukavormi.
3. Koori, puhasta ja viiluta õunad, võid ka kuubikuteks lõigata. Sega suhkru ja kaneeliga. Kalla pirukapõhjale. Puista peale väheke kartuli- või maisitärklist.
4. Rulli teine tainatükk ümmarguseks ja tõsta rulli abil pirukale. Vajuta ääred kahvliga kinni ja määri pealt lahtiklopitud munaga.
5. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit, alanda temperatuuri 175 kraadini ja küpseta veel 15–20 minutit või kuni kook kaunilt kuldpruun.
6. Lase veidi jahtuda ja serveeri koos külma vanillijäätisega.
Kommentaarid (0)