Sinepised köögiviljadFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
10. august 2015, 03:44

Sinepised köögiviljad

Köögiviljade valmides pane need purki, tee peale sinepine kaste ja naudi salatina või praekõrvaseks. Kogus 1 liiter.

Koostisosad
2 dl Jäme sool
450 g Šalottsibulad
250 g Kirsstomatid
500 g Lillkapsaõisikud
500 g Kurk
1.5 dl Õli
1 dl Õunaäädikas
0.5 dl Suhkur
1 spl Sool
1 spl Kurkum
5 spl Mahe sinep

Valmistamine
1. Lahusta sool 4 l vees. Pane sibulad, tomatid ja lillkapsas suurde kaussi, kata soolveega. Kata kauss toidukilega ja hoia jahedas 4–5 tundi.
2. Nõruta ja pane potti, lisa kuubikuteks lõigatud kurgid. Kalla üle 2 l värske veega, kuumuta keemiseni ja keeda 10 minutit. Nõruta ja pane suurde kaussi.
3. Kuumuta õli kastrulis, lisa tasapisi äädikas, suhkur, sool, kurkum ja sinep. Klopi ühtlaseks, vala köögiviljadele ja sega läbi.
4. Pane steriliseeritud purki ja sule. Enne sööma hakkamist hoia vähemalt 5 päeva külmkapis.