Gluteenivabad retseptid

Ploomitšatni 

Pille Enden, 10. august 2015, 04:13
Ploomitšatni Jaan Heinmaa
Kui ploome rikkalikult, tasub neist vürtsmoosi teha, siis on maitsev vürtsine lisand talvel liharoogade juurde olemas. Sobib hästi ka jõuluprae kõrvale. Kogus 1,2 liitrit.

Koostisosad
1 kg Ploomid
3 tk Sibul
100 g Kuivatatud jõhvikad
1 spl Riivitud ingver
1 spl Jahvatatud köömned
1 spl Jahvatatud paprika
1 tl Tšillihelbed
3 dl Punaveiniäädikas
2 tl Sool
500 g Muscovado suhkur

Valmistamine
1. Eemalda ploomidest kivid ja haki. Koori ja haki sibulad. Haki kuivatatud jõhvikad.
2. Pane kõik ained (v.a suhkur ja sool) potti ja sega hästi läbi. Lase aeglaselt keema, alanda kuumust, kata kaanega ja hauta 10 minutit, kuni ploomid on pehmed.
3. Lisa sool ja suhkur ning sega, kuni need lahustuvad.
4. Keeda tšatnit kaaneta potis 25–30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni see on parajalt paks. Tõsta steriliseeritud purkidesse.
5. Lase vähemalt 2 nädalat seista, enne kui söögiks pakud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee