Kiudainerikkad toidud

Pitsa lehtkapsa ja seentega 

Tuuli Mathisen, 3. august 2015, 04:00
Pitsa lehtkapsa ja seentega
Seenekattega pitsa on imeline suutäis, mis maitseb ühtmoodi hästi nii suurtele kui väikestele. Mahlane ja rikkalik juust, kergelt mõrkjas lehtkapsas ning külluslik seenekiht teevad sellest pitsast roa, mis muudab ka tavalise päeva eriliseks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund taina kerkimiseks

Koostisosad
PITSATAINAS
1 pk Kuivpärm (11g)
2.5 dl Käesoe vesi
Suhkur
1 tl Sool
8 dl Nisujahu
TÄIDIS
500 g Metsaseened või šampinjonid
2 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
200 g Värsked või ahjuküpsetstud kirsstomatid
1 peotäis Lehtkapsas
2 dl Ricotta
200 g Mozzarella
Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
Taina valmistamiseks
1. Kalla kaussi käesoe vesi. Sega 2/3 jahu sisse kuivpärm ning suhkursool ja lisa vedelikule. Sega korralikult läbi.
2. Seejärel pane tainas jahuga kaetud tööpinnale ja sega juurde viimane kolmandik jahu. Sõtku 8‒10 minutit.
3. Vormi tainast pall, pane kaussi, kata rätikuga ja lase umbes tund aega soojas kohas kerkida. Pärast kerkimist sõtku korraks läbi ja jaga kaheks.
4. Vormi laual pitsapõhjad ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Täidise valmistamiseks
1. Tükelda seened ja sibul, haki küüslauk. Prae oliiviõlis keskmisel kuumusel esmalt sibul. Lisa küüslauk ja seened ning hauta, kuni seentest on vedelik aurustunud.
2. Lisa tükeldatud lehtkapsas, sega läbi ja kuumuta kiirelt. Tõsta pann tulelt.
3. Kuumuta ahi 230 kraadini. Tõsta vormitud pitsatainale ühtlase kihina ricotta. Jaota peale seene-lehtkapsasegu.
4. Kõige peale laota tükeldatud mozzarella ja ahjutomatid. Pane pitsa ahju ning küpseta, kuni tainaääred on kuldsed ja juust sulanud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee