Gluteenivabad retseptid

Ürdine ahjupolenta puravikega 

Tuuli Mathisen, 3. august 2015, 03:50
Ürdine ahjupolenta puravikega
Polenta ehk maisitangupuder sobib metsaseentega imehästi. Rohked ürdid muudavad roa lausa vastupandamatuks. Lõppviimistluse võib anda ahjus grillielemendi all, siis saab juustune ja rikkalik puravikupolenta eriti maitsev.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Puravikud või muud seened
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Värskelt hakitud estragon
1 spl Värskelt hakitud tüümian
80 g Kiirkeedupolenta
0.5 dl Kanapuljong
100 g Parmesani juust
1 peotäis Hakitud murulauk
100 g Pehme kitsejuust
2 spl Või
Oliiviõli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Puhasta seened ja vajadusel tükelda. Haki küüslauk. Riivi parmesan.
2. Kuumuta pannil oliiviõli ja lisa seened. Lase neil mõnda aega küpseda ilma liigutamata, et tekiks ilus kuldne jume. Siis lisa pannile küüslauk, estragon ja tüümian. Maitsesta soola ja pipraga ning prae kiirelt läbi.
3. Kuumuta kastrulis puljong ja lisa kogu aeg segades polenta. Alanda kuumust ja hauta 5 minutit. Vajadusel lisa veel veidi vett. Polenta ei pea olema liiga paks ja peaks kastruli külgedelt lahti lööma.
4. Sega juurde riivitud parmesan, või ja murulauk. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Kuumuta ahju grillielement. Kalla polenta kuumakindlasse ahjunõusse ja puista peale tükeldatud kitsejuust. Aseta nõu grilli alla ja lase juustul sulada.
6. Võta ahjust välja, lisa seened koos pannimahladega ja pane veel umbes 5 minutiks grilli alla. Serveeri kuumalt, piserda peale veel oliiviõli ja värskelt hakitud murulauku.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee