Kiudainerikkad toidud

Seenesupp kruupide ja hapukurgiga 

Tuuli Mathisen, 3. august 2015, 04:35
Seenesupp kruupide ja hapukurgiga
Veidi rassolnikut meenutav seenesupp saab tummisust ja toitvust odrakruupidest ning hapukust hapukurgist. Seente lisamine sellisesse kooslusse on pea kohustuslik, sest maitsed haakuvad omavahel muljetavaldavalt ja maitsemeeli hellitavalt. Üks meie lemmiksuppe igal seenehooajal.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
50 minutit + 2 tundi odrakruupide leotamiseks

Koostisosad
1 dl Odrakruubid
400 g Metsaseened
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Sellerivars
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1.5 dl Veisepuljong
2 tk Hapukurk
2 tk Tüümianioks
Sool
Must pipar
Oliiviõli
Värskelt hakitud petersell

Valmistamine
1. Pane odrakruubid paar tundi varem külma vette likku.
2. Puhasta ja vajadusel tükelda seened. Haki küüslauk. Tükelda seller, porgand, sibul ja hapukurk.
3. Kuumuta pannil oliiviõli ning prae küüslauku, sellerit, porgandit ja sibulat madalal kuumusel umbes 5 minutit. Lisa seened ja kuumuta, kuni neist on vedelik aurustunud. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Lisa kurnatud odrakruubid ja tüümianioksad, kalla peale kuum puljong ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja hauta vaiksel tulel umbes 30 minutit, kuni kruubid on parajalt pehmed.
5. Lisa tükeldatud hapukurk. Supi hapukust võid tõsta veel hapukurgivedelikku lisades. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa värsket peterselli ja soovi korral hapukoort.