MaasikasiirupFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
27. juuli 2015, 04:22

Maasikasiirup

Tee kohe mitu portsu korraga, sest hea on ju tunda suve ka keset talve.

Koostisosad
300 g Maasikad
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
0.25 tl Jahvatatud kardemon soovi korral

Valmistamine
Kogus 2.5 dl.
1. Puhasta ja poolita maasikad ning pane koos suhkrutega potti.
2. Tambi pudrunuiaga peeneks ja kuumuta keemiseni. Koori vaht ning keeda keskmisel kuumusel ja ilma kaaneta 10 minutit.
3. Tõsta pott pliidilt, hõõru püree läbi peenikese sõela ja pane ühte või mitmesse purki.
4. Hoia siirupit külmkapis. Kinnine purk säilib kuid, lahtine tarbi ära nädala jooksul.