Lillkapsa-kikerhernekarriFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
3. august 2015, 04:01

Lillkapsa-kikerhernekarri

Karri on Indiast pärit vürtsikas liha-, kala- või köögiviljaraguu, mille maitsestamisel on kasutatud palju eksootilisi vürtse. Kui kõiki neid vürtse kodus pole, kasuta poes müüdavat karri vürtsisegu ja saad samuti maitsva tervisliku pajaroa.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Lillkapsapea
2 spl Õli
3 tk Hakitud sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tl Riivitud ingver
2 tl Jahvatatud koriander
2 tl Jahvatatud vürtsköömned
0.5 tl Tšillihelbed
2 tk Tähtaniis
400 g Terved tomatid omas mahlas
400 g Konserveeritud kikerherned
2 tl Garam masala
1 pott Värske koriander
Meresool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Basmati- või jasmiiniriis

Valmistamine
1. Puhasta lillkapsas ja tükelda õisikuteks. Pane suurde kastrulisse ja kata külma veega. Lisa soola ja kuumuta keemiseni. Nõruta kohe ja hoia soojana potis.
2. Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel, lisa sibul, küüslauk, ingver ja kuumuta segades 5–7 minutit. Lisa jahvatatud koriander, vürtsköömen, tšillihelbed, tähtaniis ja soola-pipart, kuumuta segades veel 5 minutit. Lisa tomatikonserv ning nõrutatud ja pestud kikerherned, sega läbi ja lisa ka lillkapsaõisikud. Kalla peale külma vett (1–2 dl) nii palju, et see peaaegu kõik kataks, ja kuumuta keemiseni.
3. Lase keeda veel 5–7 minutit, kuni lillkapsaõisikud parasjagu pehmed, aga veel meeldivalt krõmpsud. Sega hulka ka garam masala ja pool hakitud koriandrist, maitsesta soola ja pipraga. Puista serveerides peale ülejäänud värske hakitud koriander ja paku koos kuuma keedetud riisiga.