Toorjuustu-kirsikookFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
3. august 2015, 04:22

Toorjuustu-kirsikook

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
BISKVIIT
3 tk Muna
3 spl Suhkur
1 spl Nisujahu
1 spl Kakao
1 spl Maisitärklis
TÄIDIS
300 g Kirsid
2 spl Maisitärklis
1 dl Tuhksuhkur
400 g Toorjuust
100 g Rõõsk koor 35%

Valmistamine
1. Vala kivideta kirsid koos suhkru ja tärklisega potti ning keeda, kuni tulemuseks on kallerdunud moos. Lase segul jahtuda ja tõsta seejärel tunniks külmutuskappi.
2. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks.
3. Sega omavahel kuivained ja lisa munasegu hulka.
4. Vala tainas koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 20–25 minutit.
5. Lase tordipõhjal jahtuda ja seejärel poolita.
6. Vahusta omavahel toorjuust ja rõõsk koor.
7. Kata üks tordipõhi kirsimoosi ja seejärel toorjuustukreemiga.
8. Tõsta peale teine tordipõhi ja kata ülejäänud toorjuustukreemiga. Kaunista tort pealt kirsimoosi ja šokolaadilaastudega.
HEA TEADA!
Kui sul on kapis eelmisest aastast jäänud külmutatud kirsse, kasuta just need moosiks ära – külmutatud marjadest saab ka moosi tegemiseks vajalikku vedelikku. Kui teed aga värsketest marjadest, lisa pool klaasi kirsimahla. Tordipõhja küpsetades jälgi, et biskviit ära ei kõrbeks. Siin toodud aeg ja kuumus võivad olenevalt ahjust varieeruda.