Gluteenivabad retseptid

Kartuli-kukeseenevorm ahvenafileega 

Pille Enden, 27. juuli 2015, 06:30
Kartuli-kukeseenevorm ahvenafileega Jaan Heinmaa
Esimesed kukeseened, noored rohelised oad ja värske kartul, lisaks hõrk ahvenafilee – no mis saab kesksuvel parem olla!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
25 minutit + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
200 g Rohelised oad
500 g Väikesed värsked kartulid
400 g Ahvenafileed
300 g Kukeseened
3 tk Muna
2 dl Kohvikoor 10%
Hakitud till
Sidrunimahl
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika oad 2–3 cm juppideks ja keeda soolakas vees peaaegu pehmeks, nõruta. Keeda kartuleid soolakas vees u 10 minutit.
2. Pane võiga määritud vormi poolitatud kartulid. Pane vormi oad ja ahvenafileed. Raputa kalale hakitud tilli, nirista sidrunimahla ja maitsesta soola-pipraga.
3. Kuumuta seeni kuival pannil, kuni vedelik aurustub, ja tõsta vormi.
4. Klopi munad lahti ja klopi hulka kohvikoor, maitsesta soola ja pipraga.
5. Vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20–25 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee