Gluteenivabad retseptid

Suvine köögivilja-kanavorm 

Pille Enden, 27. juuli 2015, 04:32
Suvine köögivilja-kanavorm Jaan Heinmaa
Värsked porgandid, herned ja lillkapsas kana ja riisiga on suviselt kerge roog.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 35–40 minutit ahjus

Koostisosad
300 g Porgand
700 g Lillkapsas
300 g Herned
Või
300 g Kanafilee
100 g Riivjuust
2 dl Pikateraline riis
KASTE
2 dl Valge vein
Karri
3 dl Kohvikoor 10%
2 spl Maisitärklis
Hakitud petersell

Valmistamine
1. Koori ja viiluta porgandid, tükelda lillkapsas õisikuteks. Auruta köögiviljad peaaegu pehmeks, 3–4 minutiga.
2. Sega hulka herned. Tükelda kanafilee kuubikuteks ja prae võis läbi, maitsesta soola, pipra ja karriga. Kalla pannile kana juurde vein ja kuumuta 4–5 minutit, kuni alkohol aurustub.
3. Määri ahjuvorm võiga ja tõsta selle põhja riis. Tõsta vormi kana ja selle peale köögiviljad.
4. Sega kohvikoor maisitärklisega, kalla vormi ja raputa peale riivjuust.
5. Küpseta 180-kraadises ahjus 35–40 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee