Gluteenivabad retseptid

Punase sõstra ja valge šokolaadi kook 

Lia Virkus, 10. august 2015, 04:40
Punase sõstra ja valge šokolaadi kookFoto: Jaan Heinmaa
Kaunid koogid, mille maitses sõstarde hapukus tasakaalustab hästi valge šokolaadi magususe. Vaieldamatu suvehitt.

Koostisosad
PÕHI
150 g Valge šokolaad
25 g Või
1 tk Munakollane
4 tk Munavalge
1 tl Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 dl Suhkur
TÄIDIS
1 tl Vanillsuhkur
1 tk Munavalge
1.5 dl Suhkur
1 spl Värskelt pressitud laimi mahl
2.5 dl Rõõsk koor 35%
500 g Punased sõstrad

Valmistamine
1. Sulata või ja šokolaad veevannil, tõsta tulelt ja lase hetke jahtuda. Sega siis hulka munakollane.
2. Vahusta munavalged kõvaks valgeks vahuks. Lisa suhkur ja sidrunist pressitud mahl ning jätka vahustamist, kuni beseevaht on tugev ja kõva.
3. Sega ettevaatlikult hulka sulašokolaadi-või-munasegu.
4. Kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud väikesele ahjuplaadile (20x30 cm). Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 20 minutit. Lase jahtuda.
5. Samal ajal valmista täidis. Sega kausis munavalge, suhkrud ja laimist pressitud mahl ning vahusta mikseriga veevannil kõvaks läikivaks vahuks. Tõsta veevannilt ära ja jäta jahtuma, aeg-ajalt vahustades, kuni vaht on külm.
6. Vahusta koor kergelt. Püreesta sõstrad ja sega koos vahustatud koorega ettevaatlikult munavalgevahu hulka.
7. Laota täidis jahtunud põhjale ja pane kook vähemalt 4 tunniks sügavkülma.
8. Lõika tükkideks ja kaunista tervete sõstrakobaratega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee