Lillkapsasupp sepiku-munapudruga
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
800 g Lillkapsas
2 tk Suur sibul
20 g Või
1 l Piim
1 tl Sool
MUNA-SEPIKUPURU
5 tk Sepikuviil
20 g Või
3 tk Kõvakskeedetud muna
1 punt Murulauk
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud piprasegu
Valmistamine
1. Puhasta lillkapsas, eralda õisikud ja lõika väiksemaks. Haki kooritud sibulad peeneks ja hauta võis kuldseks. Lisa tükeldatud lillkapsas ja hauta kaane all aeg-ajalt segades 6‒7 minutit.
2. Lisa piim, lase supp keema ja keeda tasasel tulel, kuni lillkapsas on pehmeks saanud. Selleks kulub 15‒20 minutit. Püreeri supp sauseguriga ühtlaseks ja tõsta jahtuma.
3. Muna-sepikupuru valmistamiseks pudista sepikuviilud sõrmede vahel peeneks puruks ja prae pannil võis keskmisel kuumusel mõnusalt krõbedaks. Tõsta jahtuma.
4. Haki munad (munariivi või kahvliga) peeneks. Lõika sinna juurde murulauk kääridega tükikesteks ja lisa lõpuks ka krõbe sepikupuru. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Jaga toasoe supp kaussidesse ja tõsta peale paar supilusikatäit sepikumunapuru. Ülejäänud puru las olla laual kausi sees, kust iga sööja võib seda soovi korral juurde tõsta.
Kommentaarid (0)