Lillkasasupp sepiku-munapudrugaFoto: Kristi Metsa
Kiudainerikkad toidud
20. juuli 2015, 04:10

Lillkapsasupp sepiku-munapudruga

See on tõeline kogu pere suvesupp – tervislik ja toitev! Võiga hautatud sibulad ja lillkapsas, piimaga keedetud ja püreeks purustatud, peale murulaugurohelist muna-ja sepikupuru. Kõige maitsvam toasoojana.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Lillkapsas
2 tk Suur sibul
20 g Või
1 l Piim
1 tl Sool
MUNA-SEPIKUPURU
5 tk Sepikuviil
20 g Või
3 tk Kõvakskeedetud muna
1 punt Murulauk
0.5 tl Sool
0.5 tl Purustatud piprasegu

Valmistamine
1. Puhasta lillkapsas, eralda õisikud ja lõika väiksemaks. Haki kooritud sibulad peeneks ja hauta võis kuldseks. Lisa tükeldatud lillkapsas ja hauta kaane all aeg-ajalt segades 6‒7 minutit.
2. Lisa piim, lase supp keema ja keeda tasasel tulel, kuni lillkapsas on pehmeks saanud. Selleks kulub 15‒20 minutit. Püreeri supp sauseguriga ühtlaseks ja tõsta jahtuma.
3. Muna-sepikupuru valmistamiseks pudista sepikuviilud sõrmede vahel peeneks puruks ja prae pannil võis keskmisel kuumusel mõnusalt krõbedaks. Tõsta jahtuma.
4. Haki munad (munariivi või kahvliga) peeneks. Lõika sinna juurde murulauk kääridega tükikesteks ja lisa lõpuks ka krõbe sepikupuru. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Jaga toasoe supp kaussidesse ja tõsta peale paar supilusikatäit sepikumunapuru. Ülejäänud puru las olla laual kausi sees, kust iga sööja võib seda soovi korral juurde tõsta.