Gluteenivabad retseptid

Suvikõrvitsaomlett kartuliga 

Lia Virkus, 27. juuli 2015, 02:46
Suvikõrvitsaomlett kartuligaFoto: Jaan Heinmaa
Lihtne suvine lõuna- või õhtusöök või siis nädalavahetuse maitsev hiline hommikusöök. Omletti saab küpsetada nii pliidil kui ka ahjus. Ahju pannes on lisaboonuseks see, et samal ajal saab tegelda muu meelepärasega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Suvikõrvits
2 tk Roheline sibula vars
Sool
Must pipar
4 tk Keedetud kartul
2 spl Oliiviõli
6 tk Muna
0.5 dl Kohvi- või vahukoor
0.5 tk Tšillikaun
80 g Valgehallitus- või meelepärane riivitud juust
KASTE
2 dl Türgi jogurt
Sool
Must pipar
3 spl Hakitud tüümiani- või petersellilehed
2 tk Purustatud küüslauguküüs soovi korral

Valmistamine
1. Poolita pestud suvikõrvits ja viiluta. Pruunista viilud pannil pooles õlikoguses mõlemalt poolt.
2. Tükelda sibulad, lisa samuti pannile ja kuumuta veel minuti jagu. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta kõrvale.
3. Pruunista ülejäänud õlis viiludeks lõigatud kartulid ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa pannile ka suvikõrvitsad ja õhukesteks ratasteks lõigatud tšillikaun.
4. Klopi munad koorega lahti ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla pannile, laota peale juustuviilud (või riivitud juust) ning küpseta madalal kuumusel (võimalusel kaane all), kuni omlett on valmis.
5. Samuti võid omletti küpsetada 200-kraadises ahjus 20‒25 minutit, olenevalt panni suurusest ja omleti paksusest.
6. Sega kokku kaste ja serveeri omleti kõrvale.