Gluteenivabad retseptid

Arbuusi-fetasalat mündiga 

Lia Virkus, 13. juuli 2015 04:56
Arbuusi-fetasalat mündigaFoto: Jaan Heinmaa
Sega mõnusalt mündine arbuusisalat kokku vahetult enne söömist, et oleks värske ja krõmpsuv. Lisa olenevalt hooajast juurde suviseid marju – maasikaid, vaarikaid või mustikaid. Ka sõstrad maitsevad siin hästi.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 pott Rooma salat
200 g Kirsstomatid
200 g Maasikad, vaarikad või mustikad
1 peotäis Värske münt
1 kg Arbuus
300 g Feta
Must pipar
3 spl Meelepärased seemned

Valmistamine
1. Pese salatilehed, kuivata ja tükelda näppude vahel salatipõhjaks.
2. Poolita tomatid ja maasikad. Haki enamik mündist, pane osa väiksemaid lehti kaunistamiseks kõrvale.
3. Koori arbuus ja lõika sentimeetrisuurusteks tükkideks.
4. Laota arbuusitükid, tomatid ja maasikad salatile. Murenda peale feta.
5. Jahvata üle musta pipraga ja puista peale seemned. Kaunista mündiga ja naudi kohe.