Maasika-avokaadosalat mozzarella ja basiilikugaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
13. juuli 2015, 04:40

Maasika-avokaadosalat mozzarella ja basiilikuga

Suvemaitsete võlu on just toorainete lihtsuses ja värskuses. Maasikad sobivad magusate kirsstomatite, avokaado ja basiilikuga suurepäraselt, andes salatile oma ilu ja võlu. Salat passib hästi nii ahvatlevaks eelroaks koos pehme krõbeda ciabattaga kui ka grillitud liha-kala kõrvale.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
500 g Maasikad
250 g Kirsstomatid
1 tk Avokaado
125 g Mozzarellakirsid
12 tk Basiilikulehed
KASTE
2 spl Valge palsamiveiniäädikas
1 spl Mesi
0.75 dl Külmpress-oliiviõli
Meresool
Purustatud must pipar

Valmistamine
1. Sega kokku salatikaste – pane ained väiksemasse purki ja loksuta kaane all segamini.
2. Pese ja puhasta maasikad, poolita. Poolita ka mozzarellapallid ja kirsstomatid. Sega serveerimiskausis.
3. Rebi basiilikulehed väiksemaks ja puista kaussi.
4. Poolita avokaado, koori, tükelda ja lisa hulka.
5. Nirista kaste salatile ja sega õrnalt läbi. Jahvata peale musta pipart ja serveeri kohe.