Linnuliha retseptid

Ketšupised kanakoivad 

Pille Enden, 20. juuli 2015, 02:19
KetšupikoivadFoto: Jaan Heinmaa
Vahelduseks valmismarinaadile valmista lihtne ja maitsev vürtsikaste ketšupist ja soolasest kuivsupist. Iga täiskasvanud sööja kohta arvesta kaks kanakoiba.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + vähemalt 8 tundi maitsestumiseks + 45 minutit ahjus

Koostisosad
8 tk Broileri poolkoib
2 dl Teravamaitseline ketšup
3 pk Kuivsupp (sibulasupp vms)
3 dl Vesi
3 spl Siirup
Sool ja pipar soovi korral
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel

Valmistamine
1. Pese ja kuivata poolkoivad majapidamispaberiga. Tõsta koivad suuremasse kaussi ja vala üle ketšupiga. Sega hoolega, nii et jalakesed oleksid korralikult ketšupised.
2. Vala 2 kuivsupipakki taldrikule ja paneeri ketšupised koivad supipulbriga kokku. Tõsta koivad kaanega kaussi või kata kauss toidukilega ning pane vähemalt 8 tunniks või kuni järgmise päevani külmkappi maitsestuma.
3. Tõsta kanakoivad ahjuvormi. Enne ahjupanekut valmista kaste: sega viimane supipakk 3 dl kuuma veega, maitsesta siirupi ja muskaadiga ning vala koibadele.
4. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 45 minutit. Poole küpsemise pealt keera koivad teistpidi. Koivad küpsevad mahlasemad, kui niisutad neid aeg-ajalt vormi põhjas oleva kastmega.