TortelliiniraguuFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
10. august 2015, 05:34

Tortelliiniraguu

Kuivatatud tortelliinid on pastariiulis tihti selline toode, millest mööda vaadatakse. Pakk on väike ning arvatakse, et mis neist ikka söögiks saab. Kui aga lisada tomatit ja muid köögivilju ning lõunaeuroopalikke maitsetaimi, saab väga maitsva ja toitva roa. Nii et proovida tasub.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Suvikõrvits
1 tk Paprika
2 tk Porgand
400 g Purustatud tomatid
250 g Tortelliinid singiga
0.5 l Vesi
3 spl Õli
Sool
Must pipar
Suhkur
Pune

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Lõika suvikõrvits, paprika ja porgand ühesuurusteks ribadeks. Kuumuta suuremas potis õli ning prae selles sibula-küüslaugusegu klaasjaks.
2. Lisa porgand, kuumuta minut või paar ning pane juurde teised köögiviljad. Prae veel paar minutit ning maitsesta köögiviljad soola ja pipraga. Seejärel vala peale purustatud tomatikonserv ning keev vesi ja lase leemel keema tõusta.
3. Maitsesta veel kord nii soola, pipra kui ka suhkruga. Leem peaks maitsema magushapu, aga tomatid on erisuguse hapususega, nii et suhkrut tasub maitsete ümardamiseks kindlasti lisada.
4. Kui köögiviljahautis keeb, lisa ka tortelliinid. Sega läbi ja lase kaane all 10 minutit podiseda. Vaata ka tortelliini pakil kirjas olevat keetmisaega.
5. Valmis roale puista maitseks punet ning serveeri meelepärase riivitud juustuga.