Kiudainerikkad toidud

Porgandipirukas muna ja rohelise sibulaga 

Pille Enden, 3. august 2015, 05:11
Porgandipirukas muna ja rohelise sibulaga Jaan Heinmaa
Üks toitev pirukas, mis maitseb eriti hästi kuuma puljongiga. Sibul lisab muidu mahedale porgandile särtsu.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
50 minutit + 30–35 minutit ahjus

Koostisosad
TAINAS
500 g Pärmilehttainas
TÄIDIS
500 g Porgandid
3 tk Keedetud muna
50 g Roheline sibul
0.75 dl Majonees
Sool
Must pipar
Suhkur

Valmistamine
1. Keeda porgandid soolakas vees pehmeks (20–25 minutit). Jahuta, koori ja riivi jämeda riiviga. Haki munad ja sibul, sega porgandiga. Sega hulka majonees ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
2. Eralda tainast 2/3 ja rulli õhukeseks kettaks. Tõsta 22 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, nii et tainas katab ka ääred. Tõsta täidis tainale ja suru käega tihedalt kokku.
3. Rulli ülejäänud tainas kettaks ja tõsta vormi, vajuta ääred tihedalt kinni. Torka kattesse augud või tee sisse lõiked.
4. Küpseta 210kraadises ahjus 30–35 minutit.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee