Lambalihavardad kreekapäraselt
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + vähemalt 2 tundi marinaadis
Koostisosad
800 g Lambaliha
MARINAAD
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Punane vein
1 tl Kuivatatud pune
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
200 g Riivitud punane kapsas
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Värske kurk
200 g Tomat
KASTE
1.5 dl Maitsestamata jogurt
Tšillikaste
Valmistamine
1. Lõika lambaliha 3 x 3 cm kuubikuteks. Sega oliiviõli veini, pune, sidrunimahla ja -koore ning purustatud küüslauguga, maitsesta soola ja musta pipraga.
2. Sega läbi, nii et liha oleks korralikult kaetud. Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi.
3. Lüki lihatükid varrastele. Grilli 10–12 minutit. Serveeri kõrvale tükeldatud kurki ja tomatit ning riivitud punast kapsast.
4. Kastmeks sega kokku jogurt ja tšillikaste.
Kommentaarid (0)