Lambalihavardad kreekapäraseltFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
29. juuni 2015, 04:46

Lambalihavardad kreekapäraselt

Niimoodi grillitud lambaliha tuleb naturaalse puhta maitsega, ei midagi liigset. Kreekapäraselt värskete lisandite ja jogurtikastmega serveerituna on selline taldrikutäis paras kehakinnitus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + vähemalt 2 tundi marinaadis

Koostisosad
800 g Lambaliha
MARINAAD
0.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Punane vein
1 tl Kuivatatud pune
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
200 g Riivitud punane kapsas
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
200 g Värske kurk
200 g Tomat
KASTE
1.5 dl Maitsestamata jogurt
Tšillikaste

Valmistamine
1. Lõika lambaliha 3 x 3 cm kuubikuteks. Sega oliiviõli veini, pune, sidrunimahla ja -koore ning purustatud küüslauguga, maitsesta soola ja musta pipraga.
2. Sega läbi, nii et liha oleks korralikult kaetud. Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi.
3. Lüki lihatükid varrastele. Grilli 10–12 minutit. Serveeri kõrvale tükeldatud kurki ja tomatit ning riivitud punast kapsast.
4. Kastmeks sega kokku jogurt ja tšillikaste.