Gluteenivabad retseptid

Kartuli-maapähklisupp 

Tiina Lebane, 6. juuli 2015, 03:33
Kartuli-maapähklisuppFoto: Jaan Heinmaa
Maapähklid sobivad supi sisse suurepäraselt ja on leidlik lahendus liha asendamiseks. Külmal ajal lisa tšillit ja ingverit rohkem, nii on kõhus soojem tunne ja tervis tugevam.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Sibul
500 g Keetmata kartulid
400 g Purustatud tomatid
2 spl Õli
0.25 tl Jahvatatud tšilli
150 g Soolapähklid
1 l Vesi
1 tk Puljongikuubik
MAITSESTAMISEKS
Küüslaugupipar
Sool
Suhkur
Jahvatatud ingver soovi korral
KAUNISTAMISEKS
Hakitud supiroheline

Valmistamine
1. Koori sibulad ja kartulid ning haki hästi väikesteks tükkideks.
2. Kuumuta potis õli, lisa sibulad ja tšilli ning prae mõned minutid. Lisa nüüd purustatud tomatid ja kartulitükid, soolapähklid, vesi ja puljongikuubik ning keeda 15–20 minutit või kuni kartulid on pehmed.
3. Maitsesta supp, keera kuumus maha ja lase 5–6 minutit maitsestuda.
4. Serveerimisel tõsta igale portsjonile mõned soola pähklid ja kui kodus leidub, puista peale ka hakitud maitserohelist.