ÄmbritortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
6. juuli 2015, 04:29

Ämbritort

Suvel külla minnes võib kaasa võtta värskete marjade ja kohupiimakreemiga biskviittordi, mis on laotud ämbrisse. Kaas peale ja lips külge ning vahva kingitus ongi olemas! Koogi võib valmis teha samal või eelmisel päeval. Hoia seda serveerimiseni külmkapis.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.8 l Plastämber
1 tk Valmis või ise küpsetatud biskviitpõhi
BISKVIITPÕHI
4 tk Muna
2 dl Suhkur
1 dl Nisujahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
KOHUPIIMAKREEM
400 g Kohupiimapasta
3 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
VAHELE
5 dl Toormoos
PEALE
Meelepärased marjad

Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Ühenda nisujahu, kartulijahu ja küpsetuspulber. Sõelu kuivained munavahu hulka ja sega ettevaatlikult läbi.
2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200kraadises ahjus 7–10 minutit, lase jahtuda.
3. Kreemi tarvis vahusta koor suhkrutega, sega hulka kohupiimapasta. Kui kasutad marju, valmista neist koos suhkruga toormoos.
4. Lõika biskviidist ämbrisuurused kettad. Lao need ämbrisse kihiti moosi ja kohupiimakreemiga. Kaunista marjadega ja hoia söömiseni külmas.