Kiudainerikkad toidud

Seene-suvikõrvitsakaste salveiga 

Pille Enden, 29. juuni 2015, 03:58
Seene-suvikõrvitsakaste salveigaFoto: Jaan Heinmaa
Meeldivalt maheda kastme saab värsketest metsaseentest, aga ka šampinjonidest. Paar salveilehte lisavad huvitava maitsenüansi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 l Värsked seened (kukeseened, puravikud, kuuseriisikad, šampinjonid)
300 g Suvikõrvits
1 tk Sibul
1 spl Või
1 tk Küüslauguküüs
Salveilehed
1 spl Nisujahu
3 dl Kohvikoor
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Puhasta ja tükelda seened ning hauta pannil vedelik välja.
2. Lõika suvikõrvits viiludeks, haki sibul.
3. Lisa pannile või, sibul ja suvikõrvits ning kuumuta paar minutit. Lisa salveilehed, purustatud küüslauk ja jahu
ning kuumuta läbi.
4. Kalla juurde kohvikoor, maitsesta rooga soola-pipraga ja kuumuta keemiseni. Serveeri keedukartulitega.