Kiudainerikkad toidud

Seemne-pähklimüsli kookosõliga 

Lia Virkus, 15. juuni 2015, 03:10
Seemne-pähklimüsli kookosõligaFoto: Jaan Heinmaa
Teen suviti endale tihti suurema portsu müslit täisterakaerahelvestest koos rohkete seemnete ja pähklitega. Vahel võtan kausikese müslit marjadega ka päevaseks vahepalaks või söön seda enne trenni minekut. Seemneid ja pähkleid peaksime sööma iga päev ja oma päevanormi saab sellest müslistki kätte. Kookosõli annab kogu müslile imehea maitse, tervislik peale selle!

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Täisterahelbed
150 g Mitmesugused seemned (päevalille-, seesami-, kõrvitsa- ja linaseemned)
150 g Mandlid, India või metspähklid
3 spl Tume toorroosuhkur
3 sl (kuhjaga) Kookosõli
SERVEERIMISEKS
Maitsestamata jorgurt
Marjad

Valmistamine
1. Sega suures kausis kaerahelbed, pähklid ja seemned.
2. Mõõda hulka suhkur, kaneel ja õli, sega hästi ära. Laota segu küpsetuspaberiga kaetud kõrgete äärtega pannile.
3. Rösti 180kraadises ahjus 15 minutit, segades iga 5 minuti järel, et kõik kaerahelbed saaksid mõnusalt kookosõliga kokku. Võta müsli ahjust ja lase ahjuplaadil jahtuda, sega aeg-ajalt.
4. Paki õhukindlasse purki, säilib kuni kuu.