Grillitud baklažaani ja paprika salatFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
15. juuni 2015, 04:28

Grillitud baklažaani ja paprika salat

See grillitud või ahjus küpsetatud köögiviljadega salat on saanud meie pere täielikuks lemmikuks. Mõnusalt maheda maitsega tervislik salat sobib nii dippimiseks, võileivakatteks, liha- ja kalatoitude lisandiks kui ka niisama maiustamiseks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit köögiviljade küpsetamiseks + jahutamiseks kuluv aeg + 10 minutit

Koostisosad
1 tk Keskmise suurusega baklažaan
2 tk Punane paprika, seemned eemaldatud
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.25 tl Suitsutatud paprika pulber
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Mesi
Sidrunimahl

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda baklažaan, sibul ja paprika umbes 5 cm suurusteks tükkideks.  Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, piserda see õliga ning tõsta peale köögiviljakuubikud, sibul ja küüslauk. Sega need õliga ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Rösti kuumas ahjus umbes kolmveerand tundi, kuni köögiviljad on kergelt pruunid ja pehmed. Jahuta veidi. Haki siis üsna peeneks massiks, sega läbi ning maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja suhkruga. Lisa veel suitsutatud paprika või tšillipulbrit.