Grillitud baklažaani ja paprika salat
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45 minutit köögiviljade küpsetamiseks + jahutamiseks kuluv aeg + 10 minutit
Koostisosad
1 tk Keskmise suurusega baklažaan
2 tk Punane paprika, seemned eemaldatud
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.25 tl Suitsutatud paprika pulber
Oliiviõli
Sool
Must pipar
Mesi
Sidrunimahl
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Tükelda baklažaan, sibul ja paprika umbes 5 cm suurusteks tükkideks. Aseta ahjuplaadile küpsetuspaber, piserda see õliga ning tõsta peale köögiviljakuubikud, sibul ja küüslauk. Sega need õliga ning maitsesta soola ja pipraga.
2. Rösti kuumas ahjus umbes kolmveerand tundi, kuni köögiviljad on kergelt pruunid ja pehmed. Jahuta veidi. Haki siis üsna peeneks massiks, sega läbi ning maitsesta soola, pipra, sidrunimahla ja suhkruga. Lisa veel suitsutatud paprika või tšillipulbrit.
Kommentaarid (0)