Mango-granadilli juustutort rukkileivapõhjalFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
15. juuni 2015, 05:21

Mango-granadilli juustutort rukkileivapõhjal

Eksootilisi maitseid esindav juustutort, mida on mugav sügavkülma ette teha. Valmib kiirelt ja lihtsalt ning säilib sügavkülmas fooliumisse pakituna mitu nädalat.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min
45 minutit + 4,5–12 tundi sügavkülmas

Koostisosad
RUKKILEIVAPÕHI
150 g Riivitud must rukkileib
50 g Või
2 spl Tume roosuhkur või fariinsuhkur
KATE
4 dl Rõõsk koor 35%
1 dl Roosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
200 g Maitsestamata toorjuust
300 g Kohupiimapasta või ricotta
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
5 dl Mangobüree (nt Bonne)
KAUNISTAMISEKS
4 tk Granadill

Valmistamine
1. Põhja valmistamiseks sega riivitud leib ja suhkur sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Pane katte valmistamise ajaks sügavkülma.
2. Katte tarvis vahusta koor suhkrutega. Lisa toasoe toorjuust ning kohupiimapasta või ricotta, mikserda ühtlaseks. Sega hulka riivitud sidrunikoor ja pool mangopüreest. Laota segu vormi rukkileivapõhja peale. Pane vorm pooleks tunniks sügavkülma.
3. Laota tordi peale ülejäänud mangopüree. Pane tort veel 4–6 tunniks kuni ööks sügavkülma.
4. Tõsta tort pool tundi enne serveerimist toatemperatuurile. Vahetult enne serveerimist poolita granadillid, võta lusikaga viljaliha ja kaunista sellega tort.