Hiina köök

Sealihavokk rabarberi ja munanuudlitega 

Lia Virkus, 15. juuni 2015, 04:03
Sealihavokk rabarberi ja munanuudlitegaFoto: Jaan Heinmaa
Rabarberi, tšilli ja ingveriga marineeritud liha muudab hiinapärase vokiroa väga põnevaks ja maitsvaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1–2 tundi marinaadis

Koostisosad
600 g Seavälisfilee
300 g Munanuudlid
1 tk Punane paprika
5 cm Porrujupp
1 tk Tšillikaun
3 spl Õli praadimiseks
1 tk Laim
Värskelt hakitud koriander
RABARBERIMARINAAD
400 g Rabarber
3 tk Suur küüslauguküüs
1 tk Värske tšillipiprakaun
3 cm Värske ingverijupp
4 spl Pruun suhkur
3 spl Sojakaste

Valmistamine
1. Tükelda rabarber, küüslauk, tšilli koos seemnetega ja kooritud ingver ning purusta köögikombainis koos suhkru ja sojakastmega ühtlaseks püreeks.
2. Lõika seafilee ribadeks, sega marinaadiga ja lase 1–2 tundi maitsestuda.
3. Keeda munanuudleid mõni minut ja nõruta enamus keeduvedelikust ära (1 dl jäta alles).
4. Pruunista marinaadist puhastatud liharibad kuumal vokkpannil õlis ja tõsta ootele.
5. Tõsta pannile ribadeks lõigatud porru ja paprika ning hakitud tšilli ja pruunista minu jagu. Lisa keedetud munanuudlid, liharibad ja marinaad ning kuumuta kõik koos läbi. Vajadusel lisa pisut nuudlite keeduvett.
6. Pigista roale laimist mahla peale ning puista vokiroog üle seesamiseemnete ja soovi korral ka hakitud koriandriga.