Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-trifle 

Lia Virkus, 15. juuni 2015, 02:24
Rabarberi-trifle Jaan Heinmaa
Valmista kihiline rabarberimagustoit portsjoniklaasidesse või ühte suurde madalasse kaussi. Serveeri see kaunis ja hõrk magusroog kohe.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Rabarber
1.5 dl Moosisuhkur
2 tl Vanillsuhkur
1 tk Tähtaniis
3 spl Kontsentreeritud granaatõunamahl või -siirup
BISKVIIDITÜKID
60 g Või
150 g Biskviit
Jahvatatud kaneel
KREEM
1 dl Rõõsk koor 35%
250 g Mascarpone või maitsestamata toorjuust
1 dl Tuhksuhkur
0.5 tk Värskalt pressitud laimi mahl

Valmistamine
1. Tükelda pestud rabarberid 2 cm paksusteks viiludeks, paksemad varred poolita või lõika isegi kolmeks. Sega moosisuhkruga, lase seista 20 minutit.
2. Kuumuta koos tähtaniisi ja granaatõunamahlaga keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel u 3 minutit. Lase jahtuda.
3. Sulata pannil või ja lisa kuubikuteks lõigatud biskviit, kuumuta, kuni biskviiditükid on kauni kuldpruuni värvusega (u 2 minutit). Maitsesta kaneeliga.
4. Vahusta koor, sega hulka mascarpone, tuhk- ja vanillsuhkur ning laimist pressitud mahl. Vahetult enne serveerimist jaga kausi või portsjoniklaaside põhja biskviidikuubikuid, tõsta peale rabarberikompott ja mascarponekreem.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee