Hommikusöögi retseptid

Spagetiomlett suvikõrvitsaga 

Raili Mikk, 8. juuni 2015, 04:05
Spagetiomlett suvikõrvitsaga Jaan Heinmaa
Kui spagette või muud pastat toidukorrast üle jääb, saab sellest lihtsa vaevaga toeka hommikusöögi. Valmistamisaeg tundub pikk, kuid kolmandik sellest kulub suvikõrvitsa nõrutamisele.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Suvikõrvits
2 spk Õli
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
3 dl Kohvikoor
50 g Riivjuust
2 spl Hakitud petersell
200 g Keedetud spagetid
2 tk Muna
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Riivi suvikõrvits, sega soolaga ja lase 15–20 minutit sõelal nõrguda.
2. Kuumuta pool õlist pannil, lisa hakitud sibul ja hauta 2–3 minutit. Lisa purustatud küüslauk ja kuumuta veel umbes 1 minut. Pigista suvikõrvitsast välja nii palju vett kui võimalik. Lisa kõrvits pannile ja hauta pehmeks, selleks kulub 3–4 minutit. Tõsta suurde kaussi.
3. Sega kohvikoor ja riivjuust. Lisa suvikõrvitsa hulka petersell, juustukooresegu ja spagetid ning maitsesta soola ja pipraga. Klopi munad lahti ja sega samuti hulka.
4. Kuumuta ülejäänud õli ja vala segu pannile. Tasanda ja kuumuta mõõdukal kuumusel umbes 10 minutit või kuni kaste on enam-vähem hüübinud. Et omlett ka pealt kiiremini hüübiks, pane see 2–3 minutiks 250-kraadisessa ahju grillelemendi alla küpsema.
5. Serveeri värske salati või kurgitomatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee