Gluteenivabad retseptid

Grillitud rabarberid suitsujäätisega 

Ants Uustalu, 1. juuni 2015, 03:14
Grillitud rabarbrid suitsujäätisegaFoto: Jüri Seljamaa

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
JÄÄTIS
500 ml Piim
500 ml Rõõsk koor 35%
8 tk Munakollane
200 ml Suhkur
GRILLITUD RABARBRID
1 spl Mesi
1 tk Keskmine rabarber
Õli
KAERAPUISTE
100 g Pehme või
100 g Pruun suhkur
100 g Purustatud kaerahelbed
100 g Nisujahu

Valmistamine
Jäätis
1. Vala piim ja koor kaussi ning aseta kauss kuppelgrillile, kus eelnevalt on söele puistatud suitsulaastu. Hoia segu seal umbes 10 minutit 100 kraadi juures. Piim ei tohi keema minna!
2. Vahepeal vahusta munakollased suhkruga. Hiljem vala juurde kuum suitsupiim pidevalt vispeldades, kuni vedelik pakseneb. Külmuta jäätisemasinas segades või vanamoodsalt sügavkülmas.
Grillitud rabarbrid
1. Koori rabarber ja lõika kangideks. Sega kokku mesi ja õli ning kasta sellesse rabarbrikange. Grilli kange 250 kraadi juures mõlemalt poolt ja kiirelt, et need jääksid krõmpsuks ning ei küpseks üle.
Kaerapuiste
1. Sega kõik kokku ja rösti grillrestil pannil, kuni värvus muutub helepruuniks. Nii omandab ka segu mõnusa suitsumaitse. Puista rabarbrikangidele ja serveeri koos jäätisega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee